Gyakran ismételt kérdések

Ha nem találod itt kérdésedre a választ, küldd el nekem a kérdést a webmaster@regiseg.net címre. Válaszlevélben küldöm a választ, és - amennyiben az másokat is érdekelhet - erre az oldalra is felkerül.

Mire való ez a weboldal?

Weboldalunkon antik régiségeket hirdethetsz, de akár olyasmit is, amiről fogalmad sincs, ér-e egyáltalán valamit. Felmész a Nagyi padlására, találsz ott egy csomó régi, poros kacatot... de lehet, hogy ezek a cuccok másoknak rengeteget érnek... És persze mások ilyen tárgyú hirdetései között böngészhetsz.

Mibe kerül nekem itt hirdetni?

Ha csak egy-két hirdetést szeretnél feladni, az a szó szoros értelmében semmibe! A Hirdetés feladása oldalon máris feladhatod hirdetéseidet ingyen!

Persze, nem a végtelenségig! Oldalunkon csak bizonyos számú hirdetést adhatsz fel ingyen. De ha rákaptál a hirdetés ízére, esetleg megtapasztaltad, milyen jó, amikor a poros kacatok egy csomó pénzt hoznak a konyhára, esetleg vállalkozásod van, és régiségek adás-vételével foglalkozol, megéri előfizetéses hirdetési csomagot igényelni. Ezeket a csomagokat ugyancsak a Hirdetés feladása oldalon találod. Már a legolcsóbb csomaggal is lényegesen jobb pozícióba kerülhetsz az antikvitás hirdetési piacon, mint egy ingyenes hirdető! 

(Az árakat és egyéb adatokat itt nem szemérmességből titkolom, hanem mert azok bármikor változhatnak, ezt a dokumentumot pedig nem akarom állandóan módosítgatni... tehát nézz csak körül bátran a Hirdetés feladása oldalon, ott mindig az aktuális információkat láthatod!)

Mik a lényeges különbségek az ingyenes és az előfizetéses hirdetések között?

Hát nézzünk egy összehasonlító táblázatot:

  Ingyenes Előfizetéses
Feladható hirdetések néhány (3 - 10 db) rengeteg (50-től korlátlanig)
Hirdetések elérhetősége 1 hónap (minden hónapban meg kell újítanod hirdetéseid érvényességét) az előfizetés érvényessége (általában 12 hónap) alatt mindig aktív
Feltölthető képek hirdetésenként néhány (1 - 3 kép) rengeteg (10-től korlátlanig)

(Itt csupán általánosságokat tüntettem fel. pontosabb információkért keresd fel a Hirdetés feladása oldalt, ahol mindig naprakész információkat találsz.)

Hogyan tudok hirdetést feladni ezen az oldalon?

A legegyszerűbben és leggyorsabban úgy, hogy ellátogatsz a Hirdetés feladása oldalra. Ott találsz egy ilyenféle gombot:

Ingyenes hirdetés feladása

(Itt hiába kattintasz rá, nem történik semmi.)

Ha be vagy jelentkezve, megnyílik a hirdetés alapadatait kérő panel, ha pedig nem, a rendszer megkér, hogy jelentkezz be, vagy regisztrálj. Az oldalon csak regisztrált felhasználók adhatnak fel hirdetést.

Tehát a megnyíló panelen add meg a hirdetés címét, és fogalmazd meg a hirdetés szövegét

A hirdetés szövegébe sem HTML, sem egyéb kódokat nem helyezhetsz el, de dupla sorváltásokkal kicsit szellősebbé, áttekinthetőbbé tudod tenni a megjelenő szöveget.

Add meg az árat, és válaszd ki a régiót (hogy hol található az a tárgy, vagy dolog, amit meg szeretnél hirdetni. Ha megadtad számlázási adataidat, itt a megye már ki lesz választva. Ha pedig az irányítószámodat is megadtad, ennek alapján a hirdetésben a város (Budapest esetében a kerület) is meg fog jelenni a régió megjelölésénél.

Természetesen ettől függetlenül más régiót is megadhatsz, hiszen nem életszerűtlen, hogy a lakóhelyedtől, vagy számlázási címedtől eltérő helyen van az, amit meg szeretnél hirdetni (pl. egy budapesti lakos balatoni nyaralójában lévő tárgy hirdetése esetén nyilván célszerűbb a nyaraló helyének megfelelő régiót megadni). Ilyen esetben azonban csak a megye fog megjelenni régióként a hirdetésben.

Válassz egy kategóriát a hirdetésednek! Már eddig is nagyon sok hirdetési kategóriát hoztunk létre, de ha nem találnál közöttük olyat, ami szerinted megfelel a hirdetésednek, válaszd a lista végén az egyik "Egyéb..." kategóriát! Az adminisztrátorok figyelik ezeket az egyéb kategóriákat, és ha oda olyan hirdetések kerülnek, melyek külön kategóriát érdemelnek, létrehozzák azt, és áthelyezik oda a hirdetésedet.

Válaszd ki legalább az egyik elérhetőségedet (e-mail cím, vagy telefon), ami megjelenhet a hirdetés végén az "Érdeklődni lehet" részben. Ha nem pipálod ki egyiket sem, nem tudod elmenteni a hirdetést.

Ezek után már csak egy dolgod van: kattints a Mentés gombra! (A folytatást megtalálod a következő kérdésre adott válaszban.)

Hogyan tudok képeket feltölteni a hirdetésemhez?

A hirdetés feladásának első lépésében csupán az alap adatokat (szöveges információk) tudod megadni (hirdetés címe, szövege, ár, kategória, régió...). A Mentés gombra kattintva a rendszer ellenőrzi az adatokat, és - ha mindent rendben talál - menti azokat, majd megnyitja a hirdetés szerkesztő oldalát. Itt finomíthatod a hirdetés részleteit, alul megtekintheted annak előnézetét, és itt adhatod hozzá a képeket is.

Először a Fő képet töltsd fel! Ez fog megjelenni a hirdetések listanézetében, és ezt látja először az olvasó... ráadásul ezt az egy képet tudod megosztani a hirdetés alján található Facebook-os megosztás gombbal, tehát ez legyen a legjellemzőbb kép!

Ezt követően adhatsz meg további képeket. Hogy mennyit, az függ a hirdetés módjától (ingyenes, vagy fizetett), illetve attól, hogy az előfizetésed hány képet engedélyez feltölteni az adott hirdetéshez. (A feltölthető képek mennyiségéről tájékoztat a hirdetés szerkesztő nézetének Képek szekciója.)

Mind a Fő képet, mind a további képeket tudod módosítani (a feltöltött képet lecserélni egy másikra) és törölni a kép-kártya alján található megfelelő sávra kattintva.

Ha a további képek közül törölsz egyet, annak kártyája üresen ottmarad a feltölthető képek listájában, így új kép feltöltésekor érdemes előbb az üresen maradt kártyákat feltölteni (az üresen maradt kártyák természetesen nem jelennek meg a hirdetés képei között).

Ne feledd: hirdetésed nem jelenik meg sem az adminisztrátorok, sem a többi olvasó számára, amíg az piszkozat státuszban van. Ha tehát elkészültél az összes módosítással, válaszd a "Közzétéve" lehetőséget, és kattints újra a Mentés gombra. Hirdetésed innentől nyilvános, elérhető és kereshető bárki számára.

És ne feledd azt sem, hogy a hirdetéseket moderálják az adminisztrátorok. Jobb esetben csupán változtatnak rajta egy-két dolgot, szükség esetén törölhetnek jogsértő, másokat bántó, vagy törvénytelen képeket, de súlyos esetekben ki is tilthatnak az oldalról! Részletekért olvasd el a Felhasználói szerződést!

Kik oszthatnak meg hirdetést a Facebookon? És mi ennek az értelme?

Az oldalon található valamennyi hirdetést (amit a hirdető közzétett) bárki megoszthatja saját idővonalán, másvalaki idővonalán, csoportban, vagy személyes üzenetként. Ez a "bárki" lehet olvasó, regisztrált felhasználó, de maga a hirdető is. A megosztás több okból is fontos és hasznos lehet:

  • Hirdetőként megoszthatod saját hirdetésedet ismerőseid között, így nem csak a weboldal olvasói láthatják azt, hanem a Facebook közönsége is.
  • Ha találsz itt egy olyan hirdetést, amely érdekelheti barátaidat, ismerőseidet, annak megosztásával hozzásegítheted őket, hogy könnyebben megtalálják, amit keresnek.

Miért nem tudom megosztani a hirdetésemet szerkesztő nézetből?

Hű, hát ez a kérdés egy kicsit tudálékos választ igényel... van kedved hozzá?

Amikor egy hirdetést megosztasz, tulajdonképpen a hirdetés weboldalának linkjét osztod meg. 

Ha megoszthatnád a saját hirdetésed szerkesztő oldalán a hirdetésed előnézetét, azzal a saját hirdetésed szerkesztő oldalának linkjét osztanád meg, ahová egyedül Te vagy jogosult belépni.

Nos, ha valaki rákattintana a Facén a személyes weboldaladról küldött megosztásodra, azt a Te személyes oldaladra szeretné hozni a megosztott link. 

Tehát az így megosztott hirdetés csupán "Nem vagy jogosult az oldal megtekintésére!" tartalmú üzeneteket eredményezne azok számára, akik a megosztásodra kattintanának... Ezt jobb elkerülni, nem igaz?

Szerkesztő nézetben - ha közzétetted a hirdetésedet - az előnézet fölött találsz egy gombot "Ugrás a hirdetésre" felirattal. Kattints rá, és a hirdetés nyilvános oldaláról már gond nélkül megoszthatod a hirdetésedet!

Kövess minket a Facebook-on is!